Modtaget sms om afvigende vandforbrug?

Slagelse - Selvbetjening - Modtaget sms om afvigende vandforbrug?

Har du modtaget en besked* fra os med en advarsel om, at dit vandforbrug er afvigende, betyder det sandsynligvis enten, at der er sket en pludselig kraftig stigning i vandforbruget på din adresse, eller at vi kan se, at din måler i minimum et døgn på intet tidspunkt har stået stille – det vil sige, at hele døgnet rundt er der sket et konstant vandforbrug på din adresse.


Hvis du selv er klar over, hvorfor – f.eks. hvis du har fyldt et stort badebassin, dine børn har leget vandkamp eller glemt at slukke for vandhanen i mange timer, eller du godt ved, at dit toilet løber og ikke har fået afkalket det endnu – er det ikke sikkert, at du behøver bekymre dig, men vi vil alligevel gerne have dig til at tjekke din vandmåler.


Den grafiske flowindikator i venstre side angiver med fem små trekanter, om der løber vand gennem måleren – se billede af måler nedenfor samt i brugervejledningen. Når intet vand bliver brugt på din adresse, er trekanterne slukkede.


Hvis ingen personer, hårde hvidevarer eller andre apparater i dit hjem bruger vand, og måleren stadig viser, at der løber vand gennem den, kan noget tyde på, at du enten har en utæthed i en installation – det kunne være et toilet eller en sikkerhedsventil fra din varmekilde, der står og løber – men det kan desværre også betyde, at du har et vandbrud.


Prøv at starte med at afkalke vandhaner og cisterner på toiletterne. Du kan teste, om toilettet siver, ved at sætte et stykke toiletpapir op langs toiletkummens kant. Derefter vil du hurtigt kunne se, om der siver vand fra toilettet, uden man kan høre det.


Registrerer måleren stadig et vandforbrug uden nogen årsag, når du har prøvet ovenstående, bør du kontakte en autoriseret vvs-installatør. Dette er for egen regning.

Infokoderne indikerer, hvad der kan være galt

Via en række infokoder nederst i displayet kan måleren informere om usædvanlige forhold i vandforbruget. En aktiv infokode blinker med et af ordene: ’LEAK’, ’BURST’, ’DRY’, ’REVERSE’, ’TAMPER’. Det er de samme koder, vi kan se i vores system – og årsagen til, at vi har sendt dig en sms-advarsel.

Kamstrup-måler

Kode:

Forklaring på kode:

LEAKVandet har ikke stået stille i måleren i mindst én sammenhængende time i løbet af de sidste 24 timer. Det kan være tegn på en utæt vandhane eller toiletcisterne.
BURSTVandstrømmen har overskredet en forprogrammeret grænse i mindst 30 minutter, hvilket kan være tegn på et sprængt rør.
DRYMåleren er ikke vandfyldt.
REVERSEVandet løber den forkerte vej gennem måleren.
TAMPERForsøg på snyd. Måleren er ikke længere gyldig til afregning.


Hent brugervejledningen til din elektroniske vandmåler* Har du hemmeligt nr. eller mobil via dit arbejde, så dit mobilnr. ikke er registreret på din adresse i offentlige adressedatabaser (f.eks. Kraks)? Så kan vi sandsynligvis ikke sende dig en sms, da vi ikke har dit nummer. Du skal i dette tilfælde derfor selv tilmelde dig sms-servicen, hvis du gerne vil modtage advarsler om afvigende forbrug.