Super moderne gadelys

Slagelse - Klima & miljø - Super moderne gadelys

Vi overtog vejbelysningen fra Slagelse Kommune i 2009, og siden da har vi foretaget massive investeringer i anlægget, herunder i kabellægning og udskiftning af master og armaturer.


Når vi skifter belysningen, tager vi naturligvis højde for både miljø og design. Derfor vil du mange steder i gadebilledet i Slagelse Kommune se lamper, der er anderledes end mange andre steder.


Vi har skiftet stort set al gadebelysning til LED. Det har medført en markant reduktion i energiforbruget, og samtidig skånes miljøet, mens belysningskvaliteten er øget. Vi har fokus på at finde lamper, der er miljøvenlige, holder længe, giver en god komfort og passer så godt ind i omgivelserne som muligt. Kørsel med kurvevogn er som følge af LED-armaturernes meget lange levetid kraftigt reduceret, og forbruget af lyskilder væsentlig nedbragt.


Overgangen til den nye teknologi har, udover at sænke miljøbelastningen, samtidigt reduceret udgifterne til vejbelysning. Siden 2009 er energiforbruget til vejbelysning reduceret med mere end 2 mio. kWh om året, og driftsomkostningerne er reduceret med ca. 5 mio. kr. svarende til omkring 25 %. De reducerede udgifter kommer Slagelse Kommune og dens borgere direkte til glæde i form af lavere betaling til os. Herudover bidrager energibesparelsen også positivt til Kommunens CO2-regnskab.


De nye LED-armaturer har samtidig den fordel, at de giver en mere behagelig natsænkning, da vi med dem ikke slukker for hver anden lampe, men i stedet blot dæmper dem alle (hvor det er muligt) under hensyntagen til forholdene på de enkelte veje og stier, så lysmængden er tilpas. Dæmpning af lyset i stedet for at slukke hver anden lampe giver bedre komfort og trafiksikkerhed.